Disruption

Toto je příběh našeho jedinečného momentu v historii. Žijeme ve věku bodů zvratu a rychlých sociálních a planetárních změn. Jsme první generace, která cítí dopady narušení klimatu a poslední generace, která s tím může něco udělat. Film rozšiřuje problém mimo dopad klimatu a činí přesvědčivou výzvu k odvážným opatřením, která je dostatečně silná, aby vyvážila rovnováhu a vytvořila čistou energetickou budoucnost.

Dokument začíná s klidným archivním záznamem, od měsíční mise Apollo 8, Země stoupá přes horizont Měsíce, než prudce přechází na moderní obrazy extrémních bouří a devastace, jimž čelí jejich následky. Města leží v troskách, zaplavené ulice a budovy jsou v plameni. „Svět se neskončil,“ bylo na mnohých titulcích „Ale skončil svět, jak ho známe,“

Natočen během 100 dnů před 21. září 2014 v New Yorku v roce 2012, je film zaměřen na varování, aby motivoval diváky, aby podnikli kroky k řešení klimatických změn. Diváci se dostanou do People’s Climate Mobilization Hub, což je kancelářský prostor v New Yorku, kde se organizátoři a aktivisté snaží uvést do pohybu největší klimatickou výzvu v historii. Jejich primárním cílem je zachytit úvahy světových vůdců před velkým setkáním OSN v oblasti klimatu, aby se světová pozornost soustředila na stávající a budoucí hrozby změn klimatu.

Cituje historické hnutí, jako je osvobození žen a občanská práva jako hlavní vliv na rozhodnutí usnadnit pochod, organizátoři sdílejí jednotnou víru v sílu lidí, kteří se shromažďují v zájmu společné věci, dokonce i v digitálním věku. Odborníci na změnu klimatu, od autorů a akademiků až po vědce a organizátory komunity, poskytují divákům historii o daném tématu a jasně ukazují, že vzory počasí jsou otázkou globálního zájmu. Subjekty rozhovoru prosazují odmítnutí velkých společností, jako jsou ropné společnosti a další činnosti poškozující zdroje, varující, že zachování našich přírodních zdrojů je dlouhodobá investice cennější než jakákoli peněžní částka.

Nakonec filmaři vydávají konečnou výzvu k akci a povzbuzují ty, kteří se zabývají ochranou životního prostředí, aby se připojili k jejich hnutí v době, kdy „bude celý svět sledovat“. Představujeme působivou kinematografii spárovanou se záznamem o filmu a vzrušujícím svědectvím. Disruption je současně oči otevírací pohled na mrzutou budoucnost, stejně jako motivační video o tom, jak zlepšit tuto budoucnost.